Portretfotografie


In portretfotografie ligt de basis van Roy Ensink fotografie. Tijdens mijn studie was ik al gefascineerd door de verschillende mogelijkheden waarop je mensen vast kunt leggen. Ik vind het belangrijk dat jijzelf de visie van je bedrijf of merk terug kunnen zien in de portretfoto’s die ik hiervoor maak. Je moet je hiermee kunnen identificeren. Je kunt portretfotografie op verschillende manieren aanvliegen. Het is namelijk heel belangrijk dat het licht, de omgeving, de personen, het verhaal en het doel waar de foto voor dient bij elkaar komt. Ik vind het leuk om hier ideeën voor aan te dragen en er een concept voor te maken. Hierdoor weet je wat je gaat doen en jijzelf als klant weet wat er gaat gebeuren. Met een goed uitgewerkt concept wordt het eindresultaat beter. Het persoonlijke gedeelte dat je kunt vastleggen op beeld van mensen, de emotie, de zakelijkheid en het verhaal komt daar samen. Ik vind het bijzonder dat je hiermee iets los krijgt van mensen en het verhaal erbij vertelt. Dat allemaal in één foto.

Werkwijze

Wanneer ik contact kom met een potentiële klant, gaan we eerst een gesprek aan over het verhaal dat achter de foto hangt. Is het voor commercieel gebruik, zoals reclame uitingen, of wordt het voor een editorial gebruikt waarbij de foto dient als toevoeging op het verhaal in het magazine. Het kan zijn dat hier al een briefing voor is bepaald, maar het komt ook vaak genoeg voor dat iemand een idee heeft, maar de vertaalslag nog niet kan maken van verhaal naar beeld. Naar aanleiding van het gesprek dat we samen voeren, kan ik meedenken in het concept of voorbeelden laten zien van potentiële portretfoto’s. Ik kan zelf een concept maken, wat ik later terugkoppel met jou en van waaruit we de fotosessie gaan aanvliegen. Maar het kan ook zijn dat er tijdens het gesprek dat we hebben al ideeën boven tafel komen en gedurende het gesprek een concept zich zelf vormt. De flexibiliteit van het werk kenmerkt zich ook door het feit dat ik soms gebeld wordt met de vraag of ik morgen tien portretfoto’s van alle werknemers kan maken. Natuurlijk kan dit dat, mist dit in mijn agenda past! Er is dan vaak geen tijd voor een uitgebreid concept of plan. Improvisatie speelt hierbij een grote rol in samenspraak met de klant. Door de ervaring die ik op het gebied van portretfotografie heb opgedaan, kan ik ook in dit soort klussen mijn kwaliteit waarborgen en perfecte shots opleveren.

Zakelijke portretfotografie

Voor bedrijven wordt het hebben van een zakelijk portret van hun werknemers steeds belangrijker. Met zakelijke portretfotografie geef je mensen een kijk in je bedrijf, met persoonlijke portretten van werknemers. Ook in de externe communicatie is dit erg belangrijk. Hoe vaak zie je wel niet een zakelijk portret in een e-mail handtekening, een brochure of op een LinkedIn pagina voorbij komen? In deze ene foto moet direct het verhaal van het bedrijf, de missie en visie, maar ook het gevoel dat het bedrijf bij je op wil wekken duidelijk zijn.

Natuurlijk zie je online allerlei soorten zakelijke portretfotografie de revue passeren. Het is mijn persoonlijke doel om ieder zakelijk portret op mijn eigen manier vast te leggen. Het maken van een foto van een werknemer lijkt wellicht eenvoudig, maar hoe leg je nu echt de persoonlijkheid van iemand vast? Ik vind het mooi om iemand in zijn of haar werkomgeving te fotograferen, met aandacht voor details. Hierbij moeten het zakelijke portret en de omgeving een goede match zijn. Door dynamiek toe te voegen aan het zakelijk portret geef ik de foto net dat beetje extra mee.


Ten Hag portretfotografie

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  Editorial fotografie

  Portretfotografie komt in vele soorten en maten. Zo vind je ook dagelijks portretseries in bladen, magazines of andere printed en online media. Tijdens een editorial fotografie sessie moet je niet alleen aandacht hebben voor de persoon in kwestie die gefotografeerd wordt, maar ook het verhaal dat in tekst beschreven staat ondersteunen met prachtige beelden. Vaak heb ik contact met een redacteur, vormgever of art-director. Deze heeft het concept van het verhaal al klaar. Het komt wel eens voor dat ik mee denk ik dit proces. Het einddoel is altijd mooie portretfotografie. Deze foto of serie van foto’s moet naadloos aansluiten op de inhoud van het artikel of de cover.

  Trend data portretfotografie | Roy Ensink Photography

  Out-of-the-box

  Mensen hebben vaak een bepaald beeld bij portretfotografie. Ik vind het zelf erg leuk om een verschillend scala aan beelden te hebben, zodat ik je kan laten zien wat er allemaal mogelijk is. Portretfotografie gaat namelijk veel verder dan het maken van portretten van mensen voor een witte achtergrond. Juist door je te inspireren en te laten zien wat de mogelijkheden zijn, kan ik portretten maken waarvan je zelf nooit had gedacht dat het kon of paste bij het verhaal dat je wilt uitdragen.

  Door op een creatieve manier met de setting om te gaan en ideeën te opperen, kun je jezelf op een unieke manier profileren. Hierdoor zullen jouw portretfoto’s extra opvallen in magazines, op websites of op andere doeleinden waar ze voor gebruikt gaan worden.

  Aan de slag?

  Ben je na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd geraakt in mijn manier van portretfotografie? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak of vraag een offerte op. Ik streef altijd naar kwaliteit en doe dan ook mijn uiterste best en streef daarom ook altijd naar lange termijn samenwerkingen. Mocht je eenmalig samen willen werken dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

  Ik kijk uit naar nieuwe contacten en interessante samenwerkingen!

  Samenwerken met mij?

   WhatsApp chat