Kindermode fotografie


Ik was ooit op een mode klus, waar ik een stylist voor had ingehuurd. Deze vrouw werkte ook voor een kindermode merk. Zij gingen een nieuw modemerk lanceren en zochten daar nog een fotograaf voor. Zo ben ik in de wereld van kindermode gerold. Van de ene klus kwam de andere. Kindermode is namelijk net even wat anders dan reguliere fashion klussen. Je moet namelijk wel goed met kinderen om kunnen gaan. Dat is wel één van de meest belangrijke punten bij kinderfotografie. Het moet vooral leuk en gezellig zijn voor een kind. Anders is het lastig om mooie foto’s te maken en de juiste sfeer over te brengen.

Kindermode fotografie

De wereld van kindermode groeit met de dag. Leuke kleren voor je baby, peuter of tiener zijn in overvloed beschikbaar. Mijn klanten zijn voornamelijk groothandels in kindermode of mode-ontwerpers. De kracht van kindermode fotografie is om de collectie te kunnen presenteren. Dat verkoopt de kleding immers beter. Dit laat ook zien waar het merk voor staat. Het unieke van kinderen, is dat ze erg speels zijn. Er zijn mode merken die vrij conservatief zijn. Daarnaast zijn er ook merken die erg speels zijn en dit willen uiten in hun kindermode fotografie. Dat is ook de manier waarop je de kinderen moet benaderen. Hierdoor krijg je ook datgene waar je naar op zoek bent om te fotograferen.

Omgaan met kinderen

Het zal je vast niet verbazen dat het omgaan met de kinderen zelf erg belangrijk is bij kindermode fotografie. Niet iedere fotograaf kan goed omgaan met kinderen. Ik heb zelf ervaren dat kinderen het leuk vinden om door mij gefotografeerd te worden. Een beetje gek doen doet wonderen. Ik heb ook wel eens gehad dat kinderen in hun enthousiasme op mij springen tijdens een shoot, terwijl ik op grond lig te fotograferen. Dit soort momenten maken het voor mij leuk en speels. Ik voel dan ook snel een klik met kinderen op deze manier. Dat komt de uiteindelijke fotoserie alleen maar ten goede.

Hoe ik te werk ga

Voor bepaalde klussen werk ik met een team van professionals. Dit zijn vaak stylisten, mode-ontwerpers en de klant zelf. Mijn doel is om de collectie het middelpunt van de foto te laten worden. Bij kindermode fotografie speelt de setting echter een grote rol. Zo heb ik voor een zomercollectie kinderen in Ibiza gefotografeerd. In een setting als deze, komen de kledingstukken namelijk echt tot leven. De foto’s die ik maak worden voornamelijk gebruikt voor een lookbook, catalogus of campagne. Maar het kan ook gebruikt worden als banner op een webshop.

Aan de slag?

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd geraakt in kindermode fotografie door mij? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak of vraag een offerte op. Ik streef altijd naar kwaliteit en doe dan ook mijn uiterste best en streef daarom ook altijd naar lange termijn samenwerkingen. Mocht je eenmalig samen willen werken dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Ik kijk uit naar nieuwe contacten en interessante samenwerkingen!

Samenwerken met mij?

    Lofff Making of 2017 - Roy Ensink Fotografie

    WhatsApp chat